Nu mediaredactie medewerker, straks…

Onze studenten die de opleiding Media & Redactie op niveau 4 volgen zullen over een paar jaar allemaal andere wegen in slaan. Je leert hier niet alleen over het bouwen en vormgeven van een website of goede, pakkende stukken schrijven, maar bijvoorbeeld ook het maken van documentaires. Studenten kunnen straks kiezen uit een groot en divers aanbod van vervolgstudies en/of fulltimebanen.

De tweedejaars studenten zijn nu nog maar een halfjaar te vinden op de gezamenlijk Vormgeving afdeling. Daarna zullen zij – net zoals de derdejaars nu – beginnen met hun eerste stage. Zij weten inmiddels als geen ander waar ze naar op zoek zijn. Zo vertelt Jamie: “Mijn favoriete les is journalistiek en dat is eigenlijk waarom ik voor deze opleiding heb gekozen. Ik ben al 25 als ik de opleiding afrond, dus dat vind ik al best oud om door te studeren. Ik denk dat ik gewoon ga kijken hoe hoog mijn niveau is nadat ik afgestudeerd ben. Maar uiteindelijk is mijn droom om over voetbal of films te gaan schrijven, en er goed betaalt voor krijgen ook!”

Journalist

Ook Emie van 18 jaar heeft een strak plan. “Om later op betere plekken terecht te kunnen wil ik verder leren in de schrijfjournalistiek op het HBO. Ik wil namelijk graag voor een muziekmagazine werken,” zegt ze met de oordopjes nog in haar oren.

Het is duidelijk dat de voorkeur van de meeste studenten dit jaar naar journalistiek uitgaat als we het over passie hebben. Zo zijn de 17jarige Milly en Fleur allebei relatief jonge studenten en verschillen de meningen meer. “In de toekomst zou ik graag bij een nieuwsredactie willen werken, dus dan neem ik de onderdelen die ik bij het vak journalistiek leer zeker mee. Zodra ik mijn MBO-diploma in ontvangst heb wil ik doorstuderen aan de Hogeschool voor Journalistiek,” aldus Fleur. Milly daarentegen heeft nog geen duidelijk beeld over wat ze in de toekomst wil.

Media en communicatie

Eén van de leerlingen die duidelijk de andere kant op wil gaan is Femke. De 18jarige student zegt: “Ik vind de grafische lessen het leukst, omdat je zoveel zelf kunt maken. De mooie ontwerpen die het oplevert maken mij altijd heel blij, daarom wil ik hierna op het HVA aan media en communicatie studeren.” Ook Dimitri van 26, die het liefst de Audiovisuele Vormgeving lessen volgt, wil deze opleiding op het HBO volgen.

Het is ontzettend leuk hoe een opleiding als Media & Redactie iedereen iets mee kan geven en de studenten stuk voor stuk hun eigen en unieke plek in de maatschappij zullen vinden!

Auteur: Anouk Aaij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.