Op reis naar een Miss Verkiezing #1

Hey jij! Wat leuk dat je op mij klikt. Mijn naam is Marit Beets, ik ben op het moment nog 19 jaar oud en ben studente aan het ROC Noord college in Amsterdam waar ik de opleiding Media en Redactie volg. In oktober ben ik op reis gegaan naar Maleisië voor een fantastisch avontuur; ik mocht namelijk Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Cosmopolitan World verkiezing die plaatsvond in Kuala Lumpur. Ik neem jullie mee in mijn avontuur, elke week een nieuw verhaal. 

Hoe het allemaal begon 

De organisatie Miss Beauty of The Netherlands is een Missverkiezing die meiden naar het buitenland stuurt om Nederland te vertegenwoordigen, zo ook Kimberley vorig jaar. Vorig jaar mocht zij naar de Miss Verkiezing Miss Cosmopolitan World om Nederland te vertegenwoordigen. Kimberley werd daar 4th runner up… ook wel de 5e plaats. Dit jaar mocht Kimberley, een vriendin van mij uit Missverkiezing-land een nieuwe miss zoeken om Nederland te vertegenwoordigen. Toen we op reis waren naar Frankrijk met de hele organisatie van Miss Beauty of The Netherlands kwam ze sneaky achter me staan en vroeg hoe ik het zou vinden om weer een keer naar een internationale Missverkiezing toe te gaan. Ik zeg weer, omdat ik in 2017 naar Curaçao ben afgereisd om daar deel te nemen aan Miss Teen International. Ik keek haar opgewekt aan en dacht oprecht dat ze een grapje maakte maar ze was bloedserieus. Op dat moment schoten er allerlei gedachtes door mijn hoofd heen; “ben ik hier wel klaar voor, word ik dan geen laatste, ben ik lichamelijk wel goed getraind, hoe gaat dit dan met school ik kan geen 3 weken missen” je kent het wel, zo’n lichte paniekaanval. Een tijdje nadat we teruggekomen waren uit Frankrijk had ik niets meer vernomen van haar tot ze me na een maandje weer belde of ik het wilde overwegen want ze wilde per se mij sturen naar de verkiezing. Ik zei wel ja, maar ik wist eigenlijk vrij zeker dat het niks ging worden omdat ik niet zomaar 3 weken kon missen van school. Na een tijdje vroeg ze weer aan mij of ik al zeker wist dat ik heen kon gaan en vanaf dat moment dacht ik “ach, waarom gaan we het niet gewoon aanvragen?”  

Toen dit allemaal speelde was het zomervakantie dus de school was gesloten… Wat moest ik doen? Ik besloot mijn oude mentor uit mijn eerste jaar, Marjan, een berichtje te sturen. Zij was tenslotte de absentie coördinator. Al snel kreeg ik een heel vrolijk en blij antwoord terug met dat zij mijn aanvraag had doorgestuurd naar de opleidingsmanager Peter Koorn en dat hij er naar zou kijken en contact met mij zou opnemen. Vanaf dat moment wilde ik het écht, ik wilde écht naar die verkiezing dus ik werd ongeduldig. Dagen gingen voorbij zonder dat ik iets van hem gehoord had en dat maakte me zenuwachtig.  Ik wilde het weten, mocht ik wel of mocht ik niet. Dan kon ik voorbereidingen gaan treffen. Ik besloot hem een mail te sturen met allerlei informatie over de verkiezing en niet veel later daarna werd ik gebeld toen ik op mijn werk was. Peter klonk heel enthousiast over mijn aanvraag en vertelde mij al snel dat ik ‘groen licht’ had om te gaan. Ik was door het dolle heen, mijn geluk kon op dat moment niet op. Ik werk in een bar in Volendam dus je weet het zeker wel. Ik heb de shotfles erbij gepakt, schonk de shotglaasjes vol voor iedereen die in de bar was en we hebben geproost op het ‘groene licht’.  

Op de hoogte blijven? Volg mij dan nu op mijn social media!
 Instagram: Maritbeets  

 Facebook: Marit Beets  

 Snapchat: Mariitbeets  

VLOG 1: https://www.youtube.com/watch?v=B5YTyBGrsF0&t=9s 

Auteur: Marit Beets

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.