Van MBO naar de filmindustrie

Mark van Eeuwen over zijn route naar de filmwereld

Acteur Mark van Eeuwen, bekend van zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden als Jack van Houten is niet te stoppen. Na deze grote acteerrol in de Nederlandse soap ging hij zich focussen op filmprojecten en heeft onderhand meegewerkt aan Kidnapping Mr. Heineken en een rol gespeeld in Redbad. Nu is hij vooral bezig met het produceren van de nieuwe film De Slag om de Schelden. Maar hoe is hij in de filmwereld terecht gekomen?

Mark van Eeuwen startte zijn succesvolle carrière op het MBO. Maar niet in de richting die je zou verwachten. Hij heeft namelijk een MBO opleiding gedaan in de sector economie. Drie jaar heeft hij hard gewerkt en is hij doorgestroomd naar het HBO en deed hij een opleiding commerciële economie. Na een HBO bachelor te hebben afgerond nam Van Eeuwen een risicovolle stap en besloot naar Engeland te gaan om te studeren aan The London Acedemy of Music and Drama. ‘Ik denk dat je in het leven toch wel moet doen wat je passie is.’ zegt Van Eeuwen optimistisch.

‘Ik dacht ik heb in Nederland een HBO gedaan en nu wil ik wel een keertje naar het buitenland. Ik was 25 en had me voor drie scholen in Engeland auditie gedaan. En ben bij The London Acedemy of Music and Drama toegelaten.’ Als Van Eeuwen terug zou kunnen gaan om iets te kunnen veranderen aan deze lange route zou hij na zijn propedeuse een universitaire studie gaan doen in de economie.

Na een jaar in London ging hij naar huis met een master. Hij begon aan zijn acteercarrière. En de rest is geschiedenis. Wat er nu in de toekomst gaat gebeuren weet Mark van Eeuwen zelf ook nog niet. Hij werkt eerst aan zijn nieuwe film die volgend jaar in november uit zal komen. Daarna ziet hij wel wat voor projecten er op zijn pad komen.

Auteur: Sandra Pauëlsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.