Channel 6 News introductie van de redactie

Channel 6 News is hét jongerenmediakanaal van Stichting F6

Channel 6 News is een nieuwszender voor jongeren die over verschillende onderwerpen nieuwsartikelen en interviews maken. Met een team van negen studenten van het ROC van Amsterdam College Noord maken wij content voor jongeren.

Onder begeleiding van Stichting F6 krijgen wij, eerste jaars studenten media & redactie van het Roc van Amsterdam College Noord, een introductie over nieuws. Vervolgens gaan wij er zelf op uit om nieuwsitems en reportages te maken.

Met een groep van negen gaan wij erop uit om interviews, artikelen en meer te maken, met nieuwswaarde.  Zo zijn zelfs al filmpjes van Channel 6 News op AT5 gekomen! In onze groep van acht studenten hebben wij: vier camjo’s, (camera journalisten) twee verslaggevers, (schrijvers) één bureauredacteur, één eindredacteur en één hoofdredacteur.

Met de vraag aan de redactiemedewerkers van wat de verwachtingen zijn, antwoorden de meeste dat ze er veel van leren, zo zegt Bodine: (Camjo) ‘Ik verwacht van dit project dat we veel leren en ontwikkelen.’ Er zijn ook andere antwoorden; zo zegt Anne: (Camjo) ‘Dat we een leuke tijd beleven en dat wij als groep leuke dingen maken.’

Met de vraag wat het leukst is om te doen zijn er verschillende antwoorden uit gekomen. Het antwoord van Lotte (Eindredacteur) is al volgt: ‘Eindredacteur zijn. Reden daarvoor is, afspraken inplannen en zorgen dat alles goed verloopt. Het brengt soms wel de nodige stress met zich mee, maar welke functie heeft dat niet?’ Sarah (Verslaggever) zegt het volgende: ‘Mijn rol is verslaggever en dit doe ik het liefst op journalistiek gebied omdat ik van schrijven houd!’

Met dit groepje proberen wij om bekender te worden en om onszelf te ontwikkelen om hier later expert in te zijn. Daarom is dit zo’n geweldig bedrijf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.