Interview met Ester Katwijk

Esther Katwijk-Mijnals: ”Ik ben graag aan de wandel 

 

Ester Katwijk-Mijnals wandelt samen met haar tweelingzus. En ze wandelt niet een klein stukje, nee. Ze wandelt van A naar Bvan hier naar daar en van hot naar her. Al voordat de coronacrisis überhaupt was begonnen wandelde ze al regelmatig maar nu ze thuis zit in verband met corona gaan al haar remmen los. 

Esther fietste iedere dag al naar haar werk, maar toen ze in verband met corona niet meer naar haar werk kon ze wilde meer. Meer in de buitenlucht zijn. Dus begon ze met wat nu één van haar grootste hobby’s, namelijk wandelen. Ze wandelde we al voor dat de coronacrisis er was, dan liepen zij en haar zus ongeveer tien kilometer per keer en dan ongeveer twee keer per week. Maar sinds de coronacrisis wandelt ze meestal vijf keer per week en dan per keer ongeveer vijftien tot twintig kilometer en heel soms zelfs meer. Als Esther klaar is met haar werk bij Team mobiliteit bij de kade van Amsterdam, gaat ze naar huis om vervolgens met haar zus te gaan wandelen op verschillende plekken in Amsterdam zoals Amstel, Leidseplein en Nieuwerdijkerdam. Tijdens het wandelen halen zij wel eens boodschappen voor oudere mensen zoals hun moeder. 

Esther is een fanatieke vrouw. Buiten het wandelen hardloopt ze twee keer per week en doet ze samen met haar man aan crossfit. “Ik mis echt wat als ik niet minimaal twee keer per week sport” vertelde ze. Esther vertelde dat het haar ook niet uitmaakt wat voor weer het is als ze sport. Ze draagt ook niet zoals veel mensen een koptelefoon of oortjes met muziek. “Ik heb met muziek gesport maar vond het te onveilig” zei ze. Ook zei ze dat ze liever de geluiden van de natuur om zich heen hoort in plaats van muziek. 

Esther en haar zus hebben al veel verschillende afstanden afgelegd zowel voor als tijdens coronacrisis. Zo hebben ze samen een drie keer een halve marathon gerend, acht keer de dam to dam loop en drie jaar achter elkaar de Kennedymars van 80 kilometer in Venray gelopen “Ik zal altijd blijven wandelen. Misschien wat minder zodra de coronacrisis voorbij is maar ik zal het altijd blijven doen” heeft Esther gezegd

~ Daan van Dorp     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.