Werken in de Corona tijd

Veel mensen zitten momenteel thuis te werken door de maatregelen die het kabinet heeft genomen, maar sommige kunnen dit niet. Waaronder veel tieners. Ik sprak er een paar over werken in deze moeilijke tijd.

 

Wat is de grootste verandering die je hebt meegemaakt, sinds de bekendmaking van de maatregelen door het kabinet?

Senna, 16, vakkenvuller: Eigenlijk is bij ons in de supermarkt alles wel veranderd. Zo mogen klanten nu alleen nog naar binnen met een winkelwagen om de 1,5m afstand te behouden en zijn sinaasappelpersers en het koffiehoekje bij ons weggehaald in verband met de hygiëne. Vullen is nu ietjes moeilijker geworden, aangezien iedereen met een winkelwagen loopt en de paden niet heel breed zijn. Daarnaast moeten wij, vullers, ook rekening houden met de afstand.

Nadine, 18, horeca: Het aantal bestellingen per dag is bij ons bijna verdubbeld. Mensen willen nu niet meer/minder hun huis uit dus bestellen ze meer.

 

Werk je, nu dat alle scholen gesloten zijn, meer?

Daan, 18, pizzabezorger: Dat valt wel mee, omdat ik altijd al in de avond werkte.

Nadine, 18, horeca: Ja, ik werkte eerst 3 dagen per week, zo’n 15 uur per week gemiddeld. Nu ik online school heb, is dit met ongeveer de helft verdubbeld. Ik werk nu zo’n 22 uur per week.

 

Heb je gemerkt dat mensen je nu veel meer waardering geven voor je baan?

Senna, 16, vakkenvuller: De eerste paar dagen – toen iedereen nog volop aan het hamsteren was – heb ik heel erg veel complimenten gekregen van klanten. Ze bedankte me vaak uit het niets voor m’n harde werk, wat ik heel erg waardeerde.

Daan, 18, pizzabezorger: Wanneer ik aan de deuren kwam, kreeg ik heel veel steun en succes toegewenst van klanten. Dit was vooral op het begin zo. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen, vooral in deze tijd, elkaar steunt. Ook krijg ik nu van mee​r mensen een klein tipje, wat heel erg aardig is.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.