NextTechnician, Rondleiding door de school.

NextTechnician zorgt dat er in opleidingen, meer praktijklessen worden gegeven. NextTechnician werkt nauw samen met het ROC van Amsterdam. Het ROC van Amsterdam biedt opleidingen voor auto-, bedrijfswagen, schade- en tweewielertechniek aan, zowel in BOL als BBL programma’s. De bedrijven in NexTechnician delen up-to-date kennis, faciliteiten en materialen (zoals innovaties in auto’s, trucks, tweewielers). Hierdoor krijgen leerlingen een beter praktijkprogramma dan via andere ROC’s in Nederland en worden medewerkers optimaal geholpen bij de verdere ontwikkeling in hun loopbaan.

De balie is het eerste wat je ziet bij binnenkomst. Je wordt vriendelijk te woord gestaan. Wat wordt gevolgd door een hele lange steile trap die leidt naar de kantine en lokalen. Omdat de school een nieuwe locatie heeft, staat het nog in de steigers, wat inhoudt dat er vanbinnen nog veel wordt gewerkt aan de indeling en aankleding.

Wat erg opvalt is de moderne kantine. De school is niet super dichtbevolkt wat er voor zorgt dat de kantine niet té veel plek inneemt. De hoge tafels en kleurrijke stoelen springen er uit. Een kantine is geen kantine zonder plek om broodjes te kopen, wat linksachter te vinden is.

De lokalen beschikken zeer up-to-date digiborden. Deze borden hebben touchscreen, screening mogelijkheid en ook is het mogelijk om foto’s te maken, naar het bord te sturen waar het bord vervolgens geschreven tekst van maakt. Geweldig toch?! De lokalen zijn niet super gedecoreerd, omdat er 50% theorie wordt gegeven en 50% in de praktijk wordt gewerkt.

De leerlingen werken tijdens het sleutelen met een tablet. De tablet geeft de leerlingen opdrachten die zij moeten uitvoeren. Als de leerling een opdracht niet goed of gedeeltelijk goed heeft uitgevoerd, geeft de tablet een nieuwe opdracht, waarmee je de fout herstelt.

Dit is de garage van de motorvoertuigen. De foto’s spreken voor zichzelf, een variatie aan onderdelen die kunnen worden gebruikt tijdens de lessen. Omdat er nog aan de school wordt gewerkt, kunnen veel van de praktijklokalen (nog) niet worden gebruikt. Er wordt gehoopt dat de bouw snel voort wordt gezet, zodat de lessen weer als normaal kunnen worden gegeven.

Meer weten? Lees verder voor contactgegevens.

Adres: Kabelweg 88,1014 BC Amsterdam
Neem ook eens een kijkje op hun Site!

Auteur: Loïs Aantjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.