Hoe gaat het na een half jaar op de Kabelweg?

Hoe gaat het na een half jaar op de Kabelweg? 

Op MBO College Westpoort wordt er mobiliteitstechniek in verschillende opleidingen op niveau 1, 2, 3 en 4. Dit wordt sinds september 2019 gedaan in hun nieuwe gebouw aan de Kabelweg 88 in Amsterdam, door een team van ongeveer 40 docenten en medewerkers.  Wij gingen naar de locatie toe om te horen hoe het gaat. 

“Alle opleidingen die hier worden gegeven hebben te maken met rijdende voertuigen”, vertelt Marleen Brave, zorg coördinator en PLUS coach van de opleiding. Zo wordt hier les gegeven in auto-, motor-, scooter- en fietstechniek, bedrijfswagens en schadehersteller en spuiten. De huidige locatie is ideaal om in te werken maar dat was eerst anders. 

Alle opleidingen werden eerst op de Tempelhofstraat gegeven. Door ruimtegebrek (de opleiding bedrijfswagens werd op een andere locatie aangeboden) en de wens om beter te kunnen samenwerken met het bedrijfsleven (hybride leren) mochten ze verhuizen naar een andere locatie. Nu kunnen de grote voertuigen (vrachtwagens) op dezelfde locatie staan en kunnen studenten samenwerken met het samenwerkings platvorm voor bedrijven NexTechnician. Daarmee heeft de opleiding dus een eigen gebouw en zit iedereen onder één dak. 

“Het is een samenwerkingsverband tussen bedrijven en het ROC waardoor onderwijs en praktijk dichter bij elkaar komen te staan. Door de samenwerking met NexTechnician is er een matchingsportaal ontstaan”. Het matchingsportaal is het Tinder van dit ROC: studenten kiezen een bedrijf dat bij hun past en andersom. 

Studenten en docenten konden binnen twee jaar het nieuwe gebouw in trekken, maar niet zonder problemen. “Het gebouw was eigenlijk nog niet helemaal klaar. We waren bijvoorbeeld nog niet aangesloten op het stroomnetwerk en moesten gebruik maken van een aggregaat, een soort noodoplossing. En helaas kwam het wel eens voor dat het aggregaat ermee ophield en dat we dus geen stroom hadden en dus ook geen les konden geven. Of dat het soms heel koud of juist benauwd werd binnen”.  

Ondanks de opstart problemen, is de opleiding heel blij met de nieuwe locatie. Studenten kunnen les blijven volgen in hetzelfde gebouw en samenwerken met bedrijven. Het praktijk gedeelte is veel ruimer opgezet en staat vol met de nieuwste materialen. Het lesgeven is nu heel persoonlijk dankzij de eigen ruimtes die het gebouw biedt. Klaslokalen hoeven niet meer met andere opleidingen gedeeld te worden. De focus wordt nu echt alleen gelegd op waar het gebouw voor staat en dat zijn de mobiliteit techniek opleidingen. 

“Ik ben heel trots op het gebouw en wat daar voor nodig was om dit te realiseren, samen met onze collega’s en onze samenwerkingspartners van het ROCvA.  Ons college is, denk ik, een van de eerste opleidingen die hun eigen gebouw hebben. Daarin zijn wij uniek en hebben er ongelofelijk veel zin in om honderden studenten te mogen ontvangen op de Kabelweg!”. 

~ Daan van Dorp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.