Chinese restaurants lijden onder het Coronavirus

Inmiddels lijden alle restaurants en overige horeca onder de nieuwe maatregelen van het kabinet, maar voor 16 maart deden alle Chinese restaurants dit al. Hier en daar zijn nog wat afhaalplekken open, maar verder is ook de meeste Chinese horeca dicht door het coronavirus. Door de opkomst van het virus is de omzet bij de Chinese afhaalrestaurants de laatste tijd opvallend laag.

 

“Waarom zijn mensen bang om nog Chinese afhaal te eten?” horen we je denken. Volgens een medewerker van een Chinees restaurant in Amsterdam die wij spraken over de gevolgen van de Coronamaatregelen op hun zaak, komt dit doordat mensen niet genoeg geïnformeerd zijn. “De link tussen corona en Chinese restaurants is snel gelegd, dus mensen kiezen ervoor om de afhaal minder vaak te bellen of te bezoeken”.

 

Het is vele malen rustiger dan normaal gesproken in deze periode dus ik neem aan dat men inderdaad bang is”. Zelf hebben ze weinig nieuwe maatregelen genomen; “Hygiëne zoals vaak je handen wassen en desinfecteren deden wij altijd al. Wel schudden we nu geen handen meer maar tikken we elkaars schoenen aan, maar dit is meer als grap begonnen om bij binnenkomst een glimlach op elkaars gezicht te toveren. Zelf maken ze zich geen zorgen om het Coronavirus, “behalve op het gebied van portemonnee dan!”

 

We spraken ook een ander Chinees restaurant in Purmerend, die helaas de deuren heeft moeten sluiten en sinds kort gefocust is op hun afhaal mogelijkheid. “Het is normaal gesproken iedere dag wel druk in ons restaurant en hadden verwacht dat er veel mensen bij ons zouden bestellen, maar dit is helaas niet het geval”. Per dag krijgen ze nu zo’n 20 à 30 bestellingen, wat er eerst veel meer waren.  Op de vraag hoe ze de komende weken voor zich zien, antwoorden ze heel optimistisch; “We blijven hard ons best doen en zijn dankbaar en blij met de klanten die onze afhaalmogelijkheid steunen in deze moeilijke tijd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.